Handige tips om zelf (groene) smoothies te knutselen!

Groene smoothies tips

Vergeet fruit, gebruik groenten!

Groene smoothies kennen veel voordelen, ze zijn erg gezond, leuk om mee te experimenteren en kunnen helpen tegen klachten als acne en migraine. Groene zijn ook goede manier om groente-tegenstanders (lees: kinderen) toch wat groen te laten proeven.

Gebruik bevroren fruit.

Bevroren fruit zorgt voor een dikkere smoothie en houd je smoothie langer koud. zorg er wel voor dat je zelf je fruit invriest, bevroren fruit van de supermarkt heeft vaak al veel van zijn voedingstoffen en smaak verloren.

Vloeistoffen als eerst

Misschien vanzelfsprekend maar het wordt nog wel eens vergeten, door de vloeistof eerst toe te voegen is het makkelijker voor de blender en voorkom je dat ingrediënten vast blijven zitten.

Houd het gezond

Maak van je smoothie geen milkshakes. Af en toe een smoothie met chocola is geen probleem, maar niet dagelijks. Beter is ook om magere producten te gebruiken (dus magere yoghurt i.p.v. halfvolle), vermijd suiker, maak gebruik van de natuurlijke zoetheid van je fruit.

Voeg eiwitten toe

Dikke smoothie tip voor als je je spierbouw wilt bevorderen! Eiwitten zijn de bouwstoffen van onze spieren, voor een beetje stevige smoothie die als maaltijd vervanger kan voldoen kun je wat eiwitpoeder (proteïnepoeder). Een smoothie met wat eiwitpoeder is ook ideaal om vóór het sporten in te nemen.

Experimenteer!

Wees creatief, bij smoothies hoeven we niet alleen te denken aan fruit, maak het spannend en gebruik eens ingrediënten als: kokos, noten, boerenkool, avocado enz. verras jezelf en anderen met nieuwe smaken! Deel je recepten met anderen en probeer eens een recept van een ander, laat je versassen. Een goed receptenboek kan ook wonderen doen.

Laat hieronder je eigen smoothie tips achter.