Groene smoothies: lekker en gezond!

Groene smoothies zijn drankjes die bestaan uit een mix van (groene) groenten en fruit meestal aangevuld met ijs. Groene smoothies zijn ontzettend gezond en makkelijk te bereiden.

Groene smoothies: lekker en erg gezond.Groene smoothies: lekker en erg gezond.

Weinig calorieën, veel vezels

Groene smoothies bevatten weinig calorieën maar geven toch een ‘vol’ gevoel. Dit komt door de vele vezels die ze bevatten. Vezels zijn belangrijk voor een goede darmwerking en zorgen voor een verzadigd gevoel.

Als je graag wilt afvallen zijn voldoende vezels erg belangrijk. Vooral groenten als broccoli, rode kool en sperziebonen bevatten veel vezels. Deze groenten zijn goed te verwerken in groene smoothies. Sommige peulvruchten kunnen echter beter niet rauw gegeten worden. Blancheer deze eerst voordat je ze in een drankje verwerkt.

Voldoe aan je dagelijkse hoeveelheid groenten en fruit

Groene smoothies zijn een goede manier om meer groenten in je voedingspatroon in te bouwen. Mensen die een ruime hoeveelheid groente eten hebben minder kans op hart- en vaatziekten en bepaalde vormen van kanker. Meer innemen dan de aanbevolen twee ons per dag maakt de kans hierop kleiner.

Het voedingscentrum adviseert ons om veel groente, fruit en vezels te eten en daarbij voldoende water te drinken. Een groene smoothie bevat het allemaal en is daarom ontzettend gezond. Ons lichaam neemt gepureerde groenten makkelijker op.

Ondanks dat groene smoothies niet veel calorieën bevatten geven ze veel energie. Dit komt vooral door de belangrijke vitaminen en mineralen. Vooral mensen die niet veel groente of fruit eten zullen een energieboost merken.

Wat heb je nodig voor groene smoothies?

Groene smoothies bestaan uit een combinatie van groente en fruit. De verhouding is meestal 60% fruit en 40% groente. Door het koken kan groente 50% van de vitaminewaarde verliezen. Ongekookte groenten in groene smoothies zijn dus nog beter.

Probeer altijd om verse groenten en fruit toe te voegen of eventueel ingevroren. Vermijd groenten uit blik. Deze zijn een groot deel van hun vitaminen verloren en bevatten vaak veel zout. Het is aan te raden om zoveel mogelijk te variëren met de groenten. De aanwezige voedingstoffen verschillen namelijk sterk per groentesoort.

Net als gewone smoothies maak je smoothies met een blender of eventueel een staafmixer. Door het fruit in de smoothie wordt je groene smoothie zoeter. Dit maakt de smaak wat aangenamer van smaak. Meer informatie over groene smoothies maken.

Groene smoothie recepten

Voor nog meer informatie en zeer goede groene smoothie recepten is het boek 70 groene smoothies een aanrader. In dit boek staan goede tips en smakelijke recepten voor groene smoothies. Ook is er meer te lezen over verschillende soorten groenten en hun voordelen.

Load More Posts